Kelazatan Tak Terhingga

Posted: April 29, 2009 in Masakan
Hidangan Selepas Makan

Hidangan Selepas Makan

Banyak plak post pasal makanan. Kali ni citer pasal hidangan selepas makan makanan yang berat2. Tak terliur ke tengak kek-kek dan ice cream yang sedap dalam gambar tuh? Pasti terliur nyer. Sedap weyh. Untuk belum penah mencube, korang boleh la cube wat hidangan macam ni. Lepas korang makan makanan yang berat-berat seperti nasi ke, western food, eastern food ke, kutub utara punyer ke, tak kisah la mane-mane pun, yang penting korang ade hidangan ringan lepas tuh. Sebagai contoh, korang leh jadikan ice cream yang enak lagi menjilat jari tu sebagai hidangan penutup. Memang sedap.

Tak caye? Kalau tak cayer leh la cuber kat umah. Tapi jangan plak gi beli ice cream 10 sen kat kedai Pak Man plak. Mane nak jadi. Kalo ice cream tuh kasi itik makan pun lagi bagus. Hehe. Contoh ice cream yang korang leh cube macam Caramel Ice Cream (lazat oo), Strawberry Ice Cream (x minat pink2 nih) dan sebagainyer.

Kalo nak jadikan kek sebagai hidangan penutup pun leh jugak. Masyuk je. Kek ni jangan korang gi beli kat kedai Mak Minah ke plak kan. Nanti dier jual kek pisang ngan kek lapis je. Korang kene guna kek yang ade krim. Pastu ade buah ape2 ke atas kek tuh. Terliur punyer la nak makan. Puding pun ok je. Aku suggest ni yang sedap2 je. Kalau tak sedap tuh, mungkin tak kene ngan taste korang kot. Setakat ni je la wat masa ni. Nanti aku update lain…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s