“Penjara Berkubu”

Posted: April 19, 2009 in ~Coretan Hidup~

Kehidupan aku selama hampir 2 tahun di “penjara berkubu” (kolej aku skang) membuatkan aku kadang berasa agak tertekan. Yelah, macam-macam kena wat. Kadang-kadang tu rasa macam tak enjoy plak seperti remaja yang lain di luar sana. Bukannya nak bandingkan sangat tapi tu lah hakikatnya. Awal pagi ke kelas jam 8 dan balik lebih kurang pukul 4 @ 5 petang. Waktu malam kena wat keje untuk keesokan harinya. Haha. Biasalah, subjek banyak. Tapi kadang-kadang tu merungut la sikit sebab tak puas hati. Baru-baru ni aku rasa makin tak puas hati plak. Lepas abis profesional exam nanti kitorang kene wat elektif. Tak kisah la ape yang kitorang nak wat. Tapi yang tension nyer ade credit hour dan mende elektif yang kiter wat tu mesti ada certificate. Ingat parents aku tukang wat sijil ke ha? Batch lepas setahu aku xde la macam ni sangat pun. Diorang nyer elektif enjoy gilerrr. Ade yang menunggang kuda, ade yang amik kursus menyelam dan macam-macam lagilah. Kene plak batch aku ni diorang tukar pattern. Kalo menunggang kuda perlu ada sijil menunggang kuda ke? Nanti tulis atas sijil tu “Kursus Menunggang Kuda”. Hahaha. Bukannyer ape. Kadang-kadang tu rasa lawak pun ade jugak. Takkan lah nak wat sume mende tu perlu dapatkan sijil. Aiyoo…makin dasyat kolej aku nih.
Dah la kene tuck-in baju, ber-tie plak tuh. Pastu kadang-kadang jeles jugak ngn budak ipt yang lain. Diorang dapat cuti bulan2, yang kolej aku kai cuti tapi kene wat elektif, dahlah cuti pun ciput jer. Kalo 2-3 page nii x cukup nak kutuk kolej. Hahaha. Tapi ade la jugak program best kat kolej. Maksud aku program-program jenis aktiviti luar. Terbuka la jugak sikit minda ni. Asyik ngadap buku ngan laptop je memanjang. Susah actually klo kolej aku ni nganjur aktiviti luar. Yelah, kolej baru, so nak perkenalkan kat orang ramai pun makan masa jugak. Sabar je lah. Oklah, aku pun taknak kutuk banyak-banyak sangat, marah orang laen nanti. HEHE. Episod akan datang aku citer cmne pengalaman kat “Kem Askar Terendak”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s